Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η πυρκαγιά στο Ολβιο επηρέασε τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Sunlight
[Η Καθημερινή]: Η πυρκαγιά στο Ολβιο επηρέασε τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Sunlight

[Η Καθημερινή]: Η πυρκαγιά στο Ολβιο επηρέασε τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της Sunlight

H πυρκαγιά της 1ης Μαΐου στην παραγωγική της μονάδα στο Ολβιο της Ξάνθης επηρέασε την ανάπτυξη της Sunlight. Για το πρώτο εξάμηνο η εταιρεία εμφάνισε μείωση κύκλου εργασιών και κερδών, εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας του εργοστασίου της στην Ξάνθη, για τους δύο τελευταίους μήνες του α’ εξαμήνου της φετινής χρήσης. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 76 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 20,5% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017, ενώ η εταιρεία παρουσίασε αρνητικά λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) ύψους 27,2 εκατ. ευρώ, έναντι κέρδους 13,0 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι ο κλάδος καταναλωτικών μπαταριών πουλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και κατά συνέπεια οι πωλήσεις του δεν περιλαμβάνονται στις πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες. Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά αποτελέσματα, η εταιρεία σημειώνει ότι η μεγάλη μείωσή τους είναι απόρροια τόσο της απομείωσης στοιχείων του ενεργητικού, όσο και της λειτουργικής αδράνειας των δύο τελευταίων μηνών του αναφερόμενου εξαμήνου. Το προσαρμοσμένο λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA), εξαιρουμένης δηλαδή της ζημίας από την πυρκαγιά, ανήλθε σε 6,8 εκατ. ευρώ.

«Η άνω του 20% άνοδος του πρώτου τετραμήνου του 2018 σε όρους παραγωγής, πωλήσεων και οργανικής κερδοφορίας διακόπηκε από την πυρκαγιά στο τμήμα βιομηχανικών μπαταριών του εργοστασίου της Ξάνθης», σχολίασε η διοίκηση της εταιρείας. Προσέθεσε ακόμη ότι οι άνθρωποί της εργάζονται για την ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά και ότι από τον μήνα που διανύουμε, επανεκκινεί σταδιακά η παραγωγική διαδικασία. «Βάσει χρονοδιαγράμματος, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται η επαναλειτουργία του τμήματος παραγωγής μπαταριών υποβρυχίων και τον Οκτώβριο η επαναλειτουργία του τμήματος βιομηχανικών μπαταριών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!