Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Πυρά Οδοντιατρικής Αθηνών κατά υπ. Παιδείας
[Η Καθημερινή]: Πυρά Οδοντιατρικής Αθηνών κατά υπ. Παιδείας

[Η Καθημερινή]: Πυρά Οδοντιατρικής Αθηνών κατά υπ. Παιδείας

Κρίσιμη γενική συνέλευση έχει προγραμματίσει για σήμερα ο σύλλογος διδασκόντων στην Οδοντιατρική Αθηνών για να αξιολογήσει τα δεδομένα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών του. Οι διδάσκοντες στις Οδοντιατρικές Αθηνών και Θεσσαλονίκης από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς απέχουν από τα μαθήματα, ζητώντας να υπάρξει περαίωση για τα ποσά που οφείλουν να καταβάλουν στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Eρευνας (ΕΛΚΕ) του ΑΕΙ.

Η υπάρχουσα απόφαση λέει ότι η αποχή θα συνεχιστεί έως τις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος απώλειας του χειμερινού εξαμήνου, το υπουργείο Παιδείας, φοιτητές αλλά και πανεπιστημιακοί παράγοντες, πιέζουν για λήξη της αποχής. Από την πλευρά της, η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ σε χθεσινή συνεδρίαση ζήτησε από το υπουργείο να κάνει διάλογο προς εξεύρεση λύσης και από τους διδάσκοντες να μεριμνήσουν να μη χαθεί το εξάμηνο.

Χθες, πάντως, η Οδοντιατρική Αθηνών επιτέθηκε με οξύτητα στο υπουργείο, το οποίο την Τρίτη κάλεσε τους διδάσκοντες να σταματήσουν την αποχή, λέγοντας ότι «αδυνατεί να κατανοήσει τον περιορισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας εξαιτίας μιας διαφωνίας περί του τρόπου φορολόγησης εσόδων από εξωπανεπιστημιακά οδοντιατρεία». Η Οδοντιατρική Αθηνών εστίασε στο γεγονός ότι το υπουργείο έλεγε ότι οι διδάσκοντες αρνούνται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις ΔΟΥ. «Η Σχολή, με μηδενική κρατική χρηματοδότηση από το 2014, συνεχίζει να λειτουργεί χάριν της υπερπροσπάθειας του επιστημονικού δυναμικού και μάλιστα κατόρθωσε πρόσφατα να αναδειχθεί στις 100 καλύτερες του κόσμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!