Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν το επίδομα τέκνων
[Η Καθημερινή]: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν το επίδομα τέκνων

[Η Καθημερινή]: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν το επίδομα τέκνων

Την πλήρη αναμόρφωση του ύψους του επιδόματος τέκνων αλλά και των εισοδηματικών κριτηρίων που ισχύουν, με στόχο τη στήριξη των οικογενειών με έως δύο παιδιά αλλά και των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, προβλέπει το τελικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που συμφωνήθηκε το Σάββατο μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

Βάσει των στοιχείων που εξέτασαν εξονυχιστικά οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η εσωτερική αναδιανομή που επιτυγχάνεται, παράλληλα με την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 40% (στα 910 εκατ. ευρώ το 2018 από 650 εκατ. ευρώ το 2017) έχει ως αποτέλεσμα περίπου 682.000 οικογένειες να δουν τα επιδόματα που ήδη λαμβάνουν, από το 2018 να αυξάνονται από 57% έως και 110%.

Στον αντίποδα, ένα μικρό ποσοστό στο σύνολο των δικαιούχων, περίπου 13.500 οικογένειες σε σύνολο 803.000 δικαιούχων, κυρίως τρίτεκνες με εισόδημα άνω των 34.000 ευρώ χάνουν τελείως την παροχή. Στους «χαμένους» συγκαταλέγονται επίσης 54.600 οικογένειες με εισοδήματα από 20.000 ευρώ και άνω, που θα δουν μειώσεις από 6 έως 53 ευρώ τον μήνα. Συνολικά, όπως εκτιμούν στο υπουργείο Εργασίας, στους «κερδισμένους» συγκαταλέγεται πάνω από το 90% των σημερινών δικαιούχων, καθώς ενισχύονται οι μονογονεϊκές οικογένειες και όλοι οι δικαιούχοι επιδόματος, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών, που ανήκουν στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Επίσης, εκτιμάται πως ενισχύονται όλες οι οικογένειες με 1-2 παιδιά, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!