Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Πιέσεις ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών
[Η Καθημερινή]: Πιέσεις ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών

[Η Καθημερινή]: Πιέσεις ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών

Η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό, πριν χαθεί η δυναμική που είχε αναπτυχθεί μέχρι την τελευταία συνάντηση των κ. Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί στο Μον Πελερέν, είναι το ζητούμενο της κινητικότητας που αναπτύσσεται από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών και εκδηλώθηκε με την επίσκεψη του Εσπεν Μπαρθ Εϊντε, ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, στην Κύπρο χθες.

Ο κ. Εϊντε, μετά τις χωριστές συναντήσεις που είχε με τους κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί, χαρακτήρισε το «Μον Πελερέν 2 πισωγύρισμα στη διαδικασία», έσπευσε όμως να προσθέσει ότι «χρειάζεται να βρούμε τρόπους για να κινηθούμε μπροστά, αυτό δεν το έχουμε κάνει ακόμη, αυτές οι συζητήσεις θα πρέπει να συνεχισθούν». Δήλωσε, πάντως, ότι οι δύο ηγέτες έχουν εκφράσει τη συνεχή επιθυμία τους για λύση και ότι «δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλουμε γι’ αυτό».

Την επαύριο της αποτυχίας να προκύψει θετικό αποτέλεσμα στο Μον Πελερέν, ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα είναι εύκολο πράγμα η επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά ότι «εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο υπό τη μορφή μιας διπλωματίας εκ του σύνεγγυς και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ιδεών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!