Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Πιερ Μοσκοβισί: Αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας
[Η Καθημερινή]: Πιερ Μοσκοβισί: Αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας

[Η Καθημερινή]: Πιερ Μοσκοβισί: Αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας

Τη μεγαλύτερη πίεση για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης την ασκούν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν άλλη μια φορά κρίση με το «ελληνικό ζήτημα». Τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει αυτήν τη στιγμή η Επιτροπή είναι πολλά. Από τη διαπραγμάτευση για το Brexit, το ιταλικό δημοψήφισμα, την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και εκλογές σε μία σειρά από κράτη-μέλη τους επόμενους μήνες, μέχρι το προσφυγικό και τις τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία. Γι’ αυτό, το τελευταίο που θα ήθελε η Επιτροπή είναι να ανοίξει πάλι το κεφάλαιο της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αισιοδοξία που εκφράζει ο αρμόδιος επίτροπος κ. Μοσκοβισί ως προς την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές. Πάντως, ο ίδιος χθες δήλωσε ότι μπορεί να είναι ο αισιόδοξος της υπόθεσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ο «αφελής». Η αισιοδοξία του, όπως είπε, πηγάζει από τα όσα βλέπει στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Μοσκοβισί παραμένει αισιόδοξος ότι στο επόμενο Εurogroup θα έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ. Σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ απέφυγε να σχολιάσει τα περαιτέρω μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ, λέγοντας πως «δεν υποστηρίζουμε περισσότερη λιτότητα, έχουμε έναν οδικό χάρτη που είναι το μνημόνιο και το μνημόνιο είναι ένα πρόγραμμα μέχρι το 2018, ας παραμείνουμε σε αυτό».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!