Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Πιάνουν δουλειά οι τοπικοί αστυνομικοί
[Η Καθημερινή]: Πιάνουν δουλειά οι τοπικοί αστυνομικοί

[Η Καθημερινή]: Πιάνουν δουλειά οι τοπικοί αστυνομικοί

Σε ισχύ τέθηκε –τυπικά τουλάχιστον– από χθες ο θεσμός του τοπικού αστυνομικού. Στο πρώτο στάδιο της πιλοτικής εφαρμογής του θα μετάσχουν 27 ένστολοι, οι οποίοι θα περιπολούν σε ισάριθμες περιοχές της περιφέρειας. Παρακολούθησαν σύντομο πρόγραμμα εκπαίδευσης και χθες παρέλαβαν τα «πτυχία» τους σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Ο νέος θεσμός θα εφαρμοστεί ενδεικτικά σε χωριά και κωμοπόλεις των δήμων Δράμας, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Βελβεντού, Τεμπών, Χαλκιδαίων, Τανάγρας, Τρίπολης και αλλού.
«Ο τοπικός αστυνομικός, ως βασικός συνδετικός κρίκος του αστυνομικού τμήματος στο οποίο υπάγεται με την τοπική κοινωνία, εκφράζει αυτό ακριβώς που αποτελεί βασική κατεύθυνση και κύριο προσανατολισμό του σώματος: την εξωστρέφεια, τη σύγκλιση της αστυνομίας με την κοινωνία», δήλωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Διευκρίνισε ότι η καθιέρωση του θεσμού προβλεπόταν σε Προεδρικό Διάταγμα του 2006 και επομένως τίθεται σε εφαρμογή μετά 11 χρόνια. «Ισως ουδέποτε είχαν δημιουργηθεί οι σταθερές και συγκροτημένες εκείνες προϋποθέσεις που θα εξασφάλιζαν την αποτελεσματική αξιοποίηση του νεοπαγούς οργάνου», συμπλήρωσε.
«Φύλακας -άγγελος»
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Τάξης και, σε μεγάλο βαθμό, εμπνευστής του θεσμού Δημήτρης Αναγνωστάκης σημείωσε ότι ο τοπικός αστυνομικός δεν είναι ο «σερίφης» του χωριού ή της απομακρυσμένης περιοχής, αλλά ο «φύλακας-άγγελος» της περιοχής ευθύνης του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!