Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών η Τζούντιθ Κερ, η συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη»
[Η Καθημερινή]: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών η Τζούντιθ Κερ, η συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη»

[Η Καθημερινή]: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών η Τζούντιθ Κερ, η συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη»

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε πως η Τζούντιθ Κερ, συγγραφέας και εικονογράφος των The Tiger Who Came to Tea (Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη), When Hitler Stole Pink Rabbit (Όταν ο Χίτλερ έκλεψε το Ροζ Κουνέλι), Mog the Forgetful Cat (Μογκ, η ξεχασιάρα γάτα) και πολλών άλλων κλασικών παιδικών βιβλίων, πέθανε στο σπίτι της χθες σε ηλικία 95 ετών έπειτα από σύντομη ασθένεια», ανακοινώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Harper Collins.

Η οικογένεια της Κερ, η οποία γεννήθηκε στο Βερολίνο, έφυγε από τη Γερμανία το 1933 για να διαφύγει από την άνοδο του ναζιστικού κόμματος και έφθασε μέσω Παρισιού στην Αγγλία.

Ο αγώνας της μελών της οικογένειας να τα βγάλουν πέρα ως φτωχοί πρόσφυγες στο Παρίσι και στη συνέχεια στο Λονδίνο στη διάρκεια του πολέμου αποτέλεσε το θέμα της αυτοβιογραφικής τριλογίας της Κερ που ξεκίνησε με το “When Hitler Stole Pink Rabbit”, που εκδόθηκε το 1971.

Το βιβλίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και αποτέλεσε μέρος του σχολικού προγράμματος ως μια εισαγωγή σε ένα σκοτεινό κεφάλαιο της Ιστορίας. Κέρδισε το περίβλεπτο Youth Book Prize στη Γερμανία και το 1993 ένα σχολείο στη γενέτειρά της, το Βερολίνο, πήρε το όνομα Κερ.

Σε συνέντευξή της στο Reuters το 2015, η Κερ είπε πως, όσο μεγάλωνε, σκεπτόταν όλο και πιο συχνά τα παιδιά των Εβραίων της γενιάς της που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα και τη ζωή που θα μπορούσαν να έχουν ζήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!