Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Πέταξε» το όνειρο επάγγελμα πιλότος;
[Η Καθημερινή]: «Πέταξε» το όνειρο επάγγελμα πιλότος;

[Η Καθημερινή]: «Πέταξε» το όνειρο επάγγελμα πιλότος;

Σήμερα Νέα Υόρκη, την επόμενη εβδομάδα Μπανγκόκ, διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία. Κάποτε το επάγγελμα του πιλότου είχε αίγλη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η αίγλη αυτή έχει ξεθωριάσει.

Ο λόγος είναι ότι πλέον υπάρχει ένα «προλεταριάτο» από νεαρούς πιλότους, οι οποίοι για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να πετάξουν στους αιθέρες πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πληρώνουν οι ίδιοι την εκπαίδευσή τους και συχνά δεν βρίσκουν μόνιμη θέση εργασίας σε κάποια αεροπορική εταιρεία. Τα χρέη τους ανέρχονται σε 150.000 ευρώ και ίσως ακόμη περισσότερα, με στόχο να καταφέρουν κάποτε να γίνουν επαγγελματίες πιλότοι.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, έχοντας ολοκληρώσει την θεωρητική τους εκπαίδευση αλλά και την πρακτική σε επίπεδο προσομοίωσης, πρέπει και πάλι να πληρώσουν για τη θέση του συγκυβερνήτη σε επιβατικά αεροπλάνα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που όλο και λιγότεροι νέοι θέλουν να γίνουν πιλότοι.

Στην Ryanair, για παράδειγμα, οι συνθήκες εργασίας για τους πιλότους είναι ιδιαίτερα άσχημες. Είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης και τον περασμένο χρόνο μετέφερε 128 εκατομμύρια επιβάτες.

Πρόκειται για μια από τις πιο φθηνές αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο και έναν από τους χειρότερους εργοδότες. Οι πιλότοι της Ryanair αποφάσισαν να συνδικαλιστούν και για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει ένα κύμα απεργιών. Προηγουμένως πολλοί πιλότοι εγκατέλειψαν την Ryanair και μόνο πέρυσι ο αριθμός τους έφθασε στους 700.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!