Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Περνούν με επιτυχία το stress test οι τέσσερις συστημικές
[Η Καθημερινή]: Περνούν με επιτυχία το stress test οι τέσσερις συστημικές

[Η Καθημερινή]: Περνούν με επιτυχία το stress test οι τέσσερις συστημικές

Αίσιο τέλος φαίνεται πως έχει το stress test για τις εγχώριες τράπεζες, καθώς από τις επαφές που είχαν οι διοικήσεις των τραπεζών με την ΕΚΤ και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) την περασμένη Τετάρτη, εδραιώνεται η πεποίθηση ότι και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες –Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς– ολοκληρώνουν με επιτυχία τη δοκιμασία.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, όλες οι τράπεζες περνούν την άσκηση προσομοίωσης, και με βάση το δύσκολο, δυσμενές, σενάριο του stress test, συμπεριλαμβανομένης και της Τράπεζας Πειραιώς, που από πολλούς αναλυτές θεωρούνταν ότι μπορεί να αντιμετωπίσει κεφαλαιακά προβλήματα λόγω του μεγάλου αποθέματος μη εξυπηρετούμενων δανείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δεύτερο χρόνο στο πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης που θα υποβάλει η τράπεζα θα περιλαμβάνεται και αύξηση κεφαλαίου, η οποία ωστόσο θα είναι μικρή, ενώ θα υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο για την υλοποίηση της αύξησης. Η νέα διοίκηση της Πειραιώς πιστώνεται τη μεγάλη αυτή επιτυχία, κατορθώνοντας σε πολύ σύντομο χρόνο να επιλύσει τις αμφιβολίες του παρελθόντος και να προχωρήσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Ασφαλώς μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στις αρχές Μαΐου με πιθανότερη ημερομηνία την Παρασκευή 04.05, θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ωστόσο πρόκειται για απίθανο ενδεχόμενο. Το αποτέλεσμα αποτελεί μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, όχι μόνο για το τραπεζικό σύστημα αλλά και ευρύτερα για τη χώρα, που ξεπερνά με επιτυχία μια μεγάλη δοκιμασία, ενώ καθοριστική στην επιτυχία ήταν η συμβολή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!