Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Γ. Περιστέρης: «Επενδυτικός πατριωτισμός, η απάντηση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση»
[Η Καθημερινή]: Γ. Περιστέρης: «Επενδυτικός πατριωτισμός, η απάντηση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση»

[Η Καθημερινή]: Γ. Περιστέρης: «Επενδυτικός πατριωτισμός, η απάντηση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση»

Αύξηση του ΑΕΠ κατά 17 δισ. ευρώ και ενίσχυση των δημοσίων εσόδων κατά επτά δισ. ευρώ θα ήταν τα οικονομικά οφέλη από την αύξηση των επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, ώστε αυτές να προσεγγίσουν τον ευρωπαϊκό μέσον όρο. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», που πραγματοποιήθηκε χθες, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης.

Εφόσον πραγματοποιείτο το παραπάνω επενδυτικό «σοκ», η χώρα θα μπορούσε να εξέλθει άμεσα από την κρίση των τελευταίων ετών. Αλλωστε, όπως τόνισε, μόνο στις υποδομές απαιτούνται επενδύσεις 14 δισ. ευρώ έως το 2020, ενώ αν ληφθούν υπόψη η μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση και οι ΑΠΕ, το ποσό μπορεί να αυξηθεί στα 20 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη, επί του παρόντος έχουμε το αντίστροφο, δηλαδή ένα σοκ αποεπένδυσης, με την Ελλάδα να έχει σταθερά τις χαμηλότερες επενδύσεις, τη στιγμή που είναι προφανές ότι χωρίς αυτές, δεν μπορεί να υπάρξει διατηρήσιμη ανάπτυξη. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι ξένοι επενδυτές βλέπουν μια χώρα της Δύσης που οδεύει στο τέλος της κρίσης. Μια χώρα με αντικειμενικά μεγάλες ευκαιρίες. Ωστόσο, δεν μπορούν να μη λάβουν υπόψη κρίσιμους δείκτες, όπως ο κίνδυνος χώρας, η ανταγωνιστικότητα (81η θέση – Τρίτος κόσμος), το easy doing business που μας κατατάσσει μεταξύ Κοσόβου και Κόστα Ρίκα. Αν αναρωτιούνται γιατί έχει κατηφορίσει στον Τρίτο κόσμο, την απάντηση δίνουν οι ίδιοι δείκτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!