Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Mε περιορισμένες απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο
[Η Καθημερινή]: Mε περιορισμένες απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο

[Η Καθημερινή]: Mε περιορισμένες απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο

Η νευρικότητα συνεχίστηκε και χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις των επενδυτών σε blue chips (ΟΠΑΠ, Motor Oil, Fourlis) αλλά και σε μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις να είναι αξιοσημείωτες. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να «νικήσουν» τις πιέσεις που άσκησε στην αγορά η ισχυρή πτώση κατά 8,16% της μετοχής της ΔΕΗ μετά και τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν, καθώς και τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στην πλειονότητα των τραπεζικών μετοχών (πλην της Eurobank) και άλλους δεικτοβαρείς τίτλους όπως ΟΤΕ, Cenergy και Βιοχάλκο.

Οι πιέσεις δεν έλειψαν και από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, με τη MIG και την Ιντρακομ να υποχωρούν άνω του 10%. Πάντως, ο τζίρος παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, γεγονός που δείχνει πως δεν υπήρξε κάποια «επίθεση» πωλητών, έστω και αν την τελευταία ώρα της συνεδρίασης εντάθηκαν οι πιέσεις και ουσιαστικά διαμόρφωσαν το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη. Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,54% στις 816,95 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 61,29 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,41%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο -3,43%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,01% στις 737,57 μονάδες.

Η χθεσινή πτωτική συνεδρίαση αποτελεί το μεταβατικό στάδιο για να αφομοιώσει η αγορά τα νέα επίπεδα τιμών, δεικτών και επιμέρους μετοχών, επισημαίνει ο Λουκάς Παπαϊωάννου, οικονομολόγος της Fast Finance.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!