Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Περιοδικό «Γυναίκα», Zonar’s και γκαλερί Zουμπουλάκη «συμμαχούν» σε μια έκθεση
[Η Καθημερινή]: Περιοδικό «Γυναίκα», Zonar’s και γκαλερί Zουμπουλάκη «συμμαχούν» σε μια έκθεση

[Η Καθημερινή]: Περιοδικό «Γυναίκα», Zonar’s και γκαλερί Zουμπουλάκη «συμμαχούν» σε μια έκθεση

Οταν ήμουν παιδί κατέβαζα από τα ράφια της οικογενειακής βιβλιοθήκης τους μπορντό τόμους με όλα τα τεύχη του περιοδικού «Γυναίκα», που είχε δώσει σε βιβλιοδέτη η μητέρα μου. Τότε τα περιοδικά είχαν μια άλλη υπόσταση και δεν κατέληγαν στον κάλαθο των αχρήστων μετά την ανάγνωση. Μιας και ακόμα δεν ήξερα να διαβάζω, αυτό που με εντυπωσίαζε περισσότερο ήταν τα εξώφυλλα. Γυαλιστερά, με κομψές κυρίες και ωραία φουστάνια. Μια φαντασμαγορία στα παιδικά μου μάτια. Τα ξαναείδα τα εξώφυλλά αυτά –μεταμορφωμένα από καλλιτεχνικές παρεμβάσεις– απλωμένα πάνω σε ένα μεγάλο τραπέζι στην γκαλερί Ζουμπουλάκη της πλατείας Κολωνακίου. Η Δάφνη Ζουμπουλάκη και ο ιδιοκτήτης του Ζonar’s, Χρύσανθος Πανάς, προσκάλεσαν τα «Αθηναϊκά» σε ένα sneak preview μιας έκθεσης που κινείται πέρα από τα καθιερωμένα.

Είκοσι διακεκριμένοι εικαστικοί (δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες) κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν ισάριθμα έργα τέχνης βασιζόμενοι σε συλλεκτικά εξώφυλλα του ιστορικού περιοδικού. Τους δόθηκε το ελεύθερο να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία τευχών, από το 1950 μέχρι σήμερα. Τα αποτελέσματα της δουλειάς τους θα παρουσιαστούν από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στον χώρο του Zonar’s. Τα δε έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στην Οργάνωση «Καταφύγιο Γυναίκας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!