Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Περιμένουν πολλά από τον Μακρόν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες
[Η Καθημερινή]: Περιμένουν πολλά από τον Μακρόν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες

[Η Καθημερινή]: Περιμένουν πολλά από τον Μακρόν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες

Οι εργοδότες στη Γαλλία, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης, παραπονιούνται για τον εργατικό κώδικα που ρυθμίζει λεπτομερώς τα πάντα, από τη διάρκεια ενός διαλείμματος μέχρι τις διαστάσεις των παραθύρων στα γραφεία. Τα μεγαλύτερα βάρη επωμίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν τους κατάλληλους δικηγόρους και συμβούλους ανθρώπινων πόρων για να τους βοηθήσουν να προωθήσουν τα αιτήματά τους, όπως επισημαίνει η Κριστίνα Λίντμπλαντ του Bloomberg Businessweek.

Ετσι υπάρχει στη Γαλλία το εξής παράδοξο φαινόμενο: οι μικρές επιχειρήσεις καταλήγουν να μην τροφοδοτούν την οικονομία με περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι οι μεγαλύτερες εταιρείες. Στον υπόλοιπο κόσμο συμβαίνει το αντίθετο.

Επειδή το νομικό πλαίσιο στη Γαλλία αποθάρρυνε τις προσλήψεις και τις απολύσεις, σήμερα είναι μεγάλες οι προσδοκίες για τις μεταρρυθμίσεις που υπέγραψε τον περασμένο μήνα ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Εδώ και μία πενταετία, η ανεργία παραμένει αμετάβλητη στο 10%, ενώ η ανεργία των νέων είναι υπερδιπλάσια (23%), θέτοντας εν αμφιβόλω τις προοπτικές εξέλιξης της γαλλικής οικονομίας και εν γένει την πρόοδο της κοινωνίας.

Μία από τις μεταρρυθμίσεις Μακρόν ήταν η επιβολή πλαφόν στις αποζημιώσεις που μπορούν να δώσουν τα δικαστήρια επίλυσης εργατικών διαφορών. Το μέγιστο μιας αποζημίωσης είναι ένας μήνας αποδοχών ανά έτος υπηρεσίας, με ανώτατο όριο την καταβολή 20 μισθών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!