Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Περικοπές σε φοροαπαλλαγές και επίδομα θέρμανσης
[Η Καθημερινή]: Περικοπές σε φοροαπαλλαγές και επίδομα θέρμανσης

[Η Καθημερινή]: Περικοπές σε φοροαπαλλαγές και επίδομα θέρμανσης

Στα 207 εκατ. ευρώ ανεβάζει τις περικοπές φοροαπαλλαγών και επιδόματος θέρμανσης το τελικό κείμενο των δανειστών, όπως παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση, λίγο πριν από την αποχώρηση των επικεφαλής του κουαρτέτου από την Αθήνα. Επιβεβαιώνοντας πλήρως την «Κ», οι… εξοικονομήσεις αφορούν το 2018, στηρίζονται στις προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και έχουν να κάνουν κυρίως με την εξοικονόμηση 52 εκατ. ευρώ από την αναμόρφωση της διαδικασίας καταβολής επιδόματος θέρμανσης και 155 εκατ. ευρώ από τον εξορθολογισμό των φοροαπαλλαγών, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Παράλληλα προβλέπονται η κατάργηση επιδομάτων κόστους 10 εκατ. ευρώ (για τα έτη 2017-2018) που αλληλοκαλύπτονται από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, καθώς και η εξοικονόμηση επιπλέον 2 εκατ. ευρώ από ένα επίδομα που δίνεται μέσω ΟΑΕΔ. Ετσι, για να χρησιμοποιήσουμε και την έκφραση της κ. Φωτίου (φωτ.), έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση… Τουλάχιστον για τα επιδόματα.

Eνοποιημένες ζημίες μετά από φόρους 1,691 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι 26 εισηγμένες που ανακοίνωσαν μέχρι χθες το απόγευμα τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2016, έναντι ζημιών 3,797 δισ. ευρώ το εννεάμηνο του 2015.
Θυμίζουμε ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν προαιρετική, γι’ αυτό και μόνο 26 εισηγμένες σε σύνολο 211 (ποσοστό 12,32%) έκαναν τον κόπο και σεβάστηκαν τους μετόχους τους και την εταιρική τους φήμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!