Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Αν Πενζό: «Οταν ήμουν 14 ετών, ο πατέρας έφερε στο σπίτι τον Μιτεράν»
[Η Καθημερινή]: Αν Πενζό: «Οταν ήμουν 14 ετών, ο πατέρας έφερε στο σπίτι τον Μιτεράν»

[Η Καθημερινή]: Αν Πενζό: «Οταν ήμουν 14 ετών, ο πατέρας έφερε στο σπίτι τον Μιτεράν»

ΠΑΡΙΣΙ. Στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Culture και τον ιστορικό Ζαν-Νοέλ Ζανενέ παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη η ερωμένη του Φρανσουά Μιτεράν και μητέρα της νόθας κόρης του ζεύγους Μαζαρίν, Αν Πενζό, με αφορμή την κυκλοφορία των δύο βιβλίων του εκλιπόντος προέδρου «Γράμματα στην Αν (1962-1995)» και «Ημερολόγιο για την Αν (1964-1970)».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Πενζό εμφανίζεται γεμάτη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, καθώς σχολιάζει έναν μεγάλο έρωτα διάρκειας μισού αιώνα, από την πρώτη της συνάντηση με τον νέο τότε πολιτικό μέχρι και τον θάνατό του.
Η κ. Πενζό μιλάει για τα πάντα με συστολή, αλλά χωρίς ταμπού: τον έρωτα και την πολιτική, τον πολιτισμό και τη φιλία, τα μυστικά και τη δημοκρατία. Τα λόγια της κ. Πενζό αποκαλύπτουν μία γυναίκα ελεύθερη, μεγάλη γνώστρια της τέχνης και των επιστημών, που κατάφερε, σε πείσμα των συμβάσεων, να συνδυάσει την προσωπική της ζωή με την επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα του πολιτισμού.
Η πρώην διευθύντρια του Μουσείου Ορσέ σχολιάζει εκτενώς τους λόγους που την ώθησαν να συμφωνήσει στη δημοσίευση των ερωτικών επιστολών του Μιτεράν προς αυτήν, απαντώντας στο φλέγον ερώτημα εάν ο Μιτεράν επιθυμούσε τη δημοσίευση των επιστολών αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!