Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Πέντε παραδοχές για το Brexit
[Η Καθημερινή]: Πέντε παραδοχές για το Brexit

[Η Καθημερινή]: Πέντε παραδοχές για το Brexit

Τον Οκτώβριο υποτίθεται ότι το επίκεντρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. θα μετακινηθεί από τους όρους της εξόδου στους όρους για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών. Ωστόσο, αυτό είναι μάλλον απίθανο. Παρά τη δημοσιοποίηση των θέσεων της βρετανικής κυβέρνησης και την έναρξη της διαδικασίας νομοθέτησης, παρατηρείται σημαντική επιβράδυνση εξαιτίας διαφορών τόσο στο εσωτερικό της βρετανικής κυβέρνησης όσο και μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών αλλά και εξαιτίας οικονομικών και τεχνικών ζητημάτων. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι στιγμής υπάρχουν οι εξής παραδοχές:

Πρώτον, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιμένει ότι η αντιγραφή υπαρχουσών συμφωνιών, π.χ. με τη Νορβηγία ή την Τουρκία, δεν επαρκεί στην περίπτωση της Βρετανίας ιδίως σε δύο τομείς: στα σύνορα με την Ιρλανδία και στο καθεστώς που θα ρυθμίζει τις τελωνειακές σχέσεις. Το πρόβλημα είναι ότι η βρετανική πλευρά δεν έχει παρουσιάσει ένα πειστικό επιχείρημα για ποιον λόγο θα έπρεπε η Ε.Ε. να προσφέρει παραχωρήσεις προς τη Βρετανία σε σημαντικά ζητήματα. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας ενδέχεται να αποδειχθεί η εξαίρεση, ωστόσο στον τομέα των αγαθών η Ε.Ε. φαίνεται να έχει το πάνω χέρι.

Δεύτερον, η Βρετανία ετοιμάζεται να εγκρίνει το σχέδιο νόμου για τη μεταφορά της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στο εθνικό δίκαιο, ωστόσο ούτε αυτό είναι βέβαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!