Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Πενταετή συμφωνία με τη Rosneft υπέγραψε η Motor Oil
[Η Καθημερινή]: Πενταετή συμφωνία με τη Rosneft υπέγραψε η Motor Oil

[Η Καθημερινή]: Πενταετή συμφωνία με τη Rosneft υπέγραψε η Motor Oil

Σύμβαση αμοιβαίας προμήθειας αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών για τα επόμενα πέντε χρόνια υπέγραψε η Motor Oil με τη Rosneft, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία.

Κατά τη Rosneft, η συμφωνία, που υπεγράφη με τη συμμετοχή της θυγατρικής Petrocas Energy, αναφέρεται στο ενδεχόμενο αύξησης της ετήσιας προμήθειας πετρελαίου και πετρελαιοειδών ώς και 7,5 εκατ. τόνους (150.000 βαρέλια την ημέρα).

«Η συμφωνία θα επιτρέψει στη Rosneft να διαθέτει ανεξάρτητα πετρελαϊκά προϊόντα που παράγονται στα διυλιστήρια της Motor Oil», αναφέρει μεταξύ άλλων, η ρωσική εταιρεία.

Η συμφωνία δεν προκάλεσε έκπληξη στην αγορά, καθώς η Motor Oil προμηθεύεται ήδη ποσότητες αργού από τη Rosneft γύρω στο 1,5 εκατ. τόνους ετησίως. Η αγορά, ωστόσο, προσπαθεί να ερμηνεύσει την προοπτική προμήθειας 7,5 εκατ. τόνων πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου αλλά και τις πιθανές διαστάσεις με την εξαγορά της Jet Oil από τη θυγατρική της Rosneft, Cetracore Energy. Μια πρώτη εκδοχή που διατυπώνεται από την αγορά είναι η πιθανότητα συμφωνίας για τη συνέχιση της χρήσης των εγκαταστάσεων της Jet Oil στο Καλοχώρι από τη Motor Oil. Aλλοι παράγοντες της αγοράς ερμηνεύουν τη συμφωνία και με το ενδεχόμενο μιας πλήρους διάρρηξης των σχέσεων της Motor Oil με τη Cetracore Energy, μέσω της οποίας προμηθευόταν τις ποσότητες αργού από τη Rosneft και την απευθείας πλέον προμήθεια από την Petrocas Energy.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!