Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Πεκίνο προς Αγκυρα: Μπορείτε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες
[Η Καθημερινή]: Πεκίνο προς Αγκυρα: Μπορείτε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες

[Η Καθημερινή]: Πεκίνο προς Αγκυρα: Μπορείτε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες

Η Κίνα προσέφερε σήμερα ηθική στήριξη στην Τουρκία την ώρα που η Άγκυρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νομισματική κρίση και αμερικανικές κυρώσεις, λέγοντας πως πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να ξεπεράσει τις «προσωρινές» οικονομικές δυσκολίες της — μια δήλωση που αποτελεί το πρώτο σχόλιο του Πεκίνου για το θέμα.

Η τουρκική λίρα έχει χάσει φέτος το ένα τρίτο της αξίας της έναντι του δολαρίου καθώς η επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ προστέθηκε στις απώλειες που οφείλονταν σε ανησυχίες για την επιρροή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική.

Σε μια σύντομη δήλωση, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι έχει επισημάνει τη «νέα κατεύθυνση» της τουρκικής οικονομίας και των σχέσεών της με το εξωτερικό.

«Η Τουρκία είναι μια σημαντική αναδυόμενη χώρα της αγοράς και η σταθερότητά της και η ανάπτυξή της ωφελούν την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», ανέφερε το υπουργείο.

«Η Κίνα πιστεύει πως η Τουρκία έχει την ικανότητα να ξεπεράσει τις προσωρινές οικονομικές δυσκολίες και ελπίζει πως τα εμπλεκόμενα μέρη μπορούν να περιορίσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου», πρόσθεσε αναφερόμενο στην Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο αναφέρθηκε επίσης σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι η κρατική Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (Industrial and Commercial Bank of China Ltd) υπέγραψε με την Τουρκία συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 3,8 δισεκ. δολαρίων — μια προφανής αναφορά σε δημοσίευμα κινεζικού κρατικού μέσου ενημέρωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!