Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Παζάρι» για τις επιστροφές
[Η Καθημερινή]: «Παζάρι» για τις επιστροφές

[Η Καθημερινή]: «Παζάρι» για τις επιστροφές

Διάσταση απόψεων μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών καταγράφεται όσον αφορά τις επιστροφές αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία στην Ελλάδα, σε εφαρμογή της τριμερούς συμφωνίας Γερμανίας, Ισπανίας, Ελλάδας, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες (30 Ιουνίου 2018). Οπως αναφέρεται στη συμφωνία, «οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες εφαρμογής θα συμφωνηθούν εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων και θα επανεξετάζονται τακτικά. Η συνεργασία θα ξεκινήσει αμέσως μόλις επιτευχθεί αυτή η συμφωνία».

Στην Αθήνα βρίσκεται κλιμάκιο από τη Γερμανία προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες εφαρμογής, οι οποίες από την ελληνική πλευρά χαρακτηρίζονται «τεχνικές», και όπως φαίνεται είναι και αυτές που θα καθορίσουν την ουσία.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας τονίζει ότι «πρόκειται για μια πολιτική συμφωνία που είναι σαφής». Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε λόγο για θετικό ισοζύγιο για τη χώρα μας δεδομένου ότι η Γερμανία θα δεχθεί περίπου 3.000 άτομα στο πλαίσιο της διαδικασίας των οικογενειακών επανενώσεων. Οσον αφορά τις επιστροφές προς την Ελλάδα, ο υπουργός αναφέρει ότι «από τη Γερμανία θα έρχονται αυτοί (που βρίσκονται στη Γερμανία), αλλά περνάνε από την Ελλάδα από την 1η Αυγούστου 2018 και μετά».

Ωστόσο, από την πλευρά της Γερμανίας δεν φαίνεται να τίθεται το ίδιο χρονικό σημείο ως εκκίνηση εφαρμογής της συμφωνίας. Διαμηνύεται ότι 3.300 άτομα από τη Γερμανία, τα οποία έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα στο σύστημα Eurodac, θα πρέπει να επιστραφούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!