Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Παυλόπουλος: Η σκέψη μας είναι στη μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα
[Η Καθημερινή]: Παυλόπουλος: Η σκέψη μας είναι στη μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα

[Η Καθημερινή]: Παυλόπουλος: Η σκέψη μας είναι στη μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα

Ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη τραγωδία στην ανατολική Αττική έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του στο Καρπενήσι, στην εκδήλωση προς τιμήν του Μάρκου Μπότσαρη που έχασε τη ζωή του στη μάχη του Κεφαλοβρύσου Καρπενησίου και για την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του δήμου Καρπενησίου.

«Η σκέψη μας είναι πάντα προσηλωμένη στη μνήμη των συνανθρώπων μας, που χάθηκαν τόσο άδικα, και στον αγώνα ζωής που δίνουν οι τραυματίες στο κρεβάτι του πόνου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ξεκινώντας την ομιλία του.

Σημείωσε ωστόσο πως «για μιαν ακόμη φορά το στοιχειώδες χρέος όλων ημών που επωμιζόμαστε καθένας στο πλαίσιο του δικού του θεσμικού ρόλου τις τύχες του τόπου μας και του λαού μας είναι αφενός να αναλογιζόμαστε και να αναλαμβάνουμε στο ακέραιο τις ευθύνες οι οποίες μας αναλογούν και αφετέρου να πράττουμε παν το δυνατόν, τόσο για να απαλύνουμε τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο όσο και να μην επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ ξανά μια τέτοια τραγωδία».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θεώρησε τη συγκεκριμένη αναφορά του στην τραγωδία της Ανατολικής Αττικής ως επιβεβλημένη, ενώ στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα στην επέτειο της εκδήλωσης προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Μάρκο Μπότσαρη ως εμβληματική μορφή της εθνεγερσίας του 1821 και όπως είπε «διακρίθηκε και έγινε σεβαστός από τους συμπολεμιστές του όχι μόνο για το θάρρος του και τη μαχητικότητα του, αλλά για τον κορυφαίο ήθος του».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!