Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Παυλόπουλος: Εμείς οι Έλληνες ό,τι σημαντικό δημιουργήσαμε το πετύχαμε ενωμένοι
[Η Καθημερινή]: Παυλόπουλος: Εμείς οι Έλληνες ό,τι σημαντικό δημιουργήσαμε το πετύχαμε ενωμένοι

[Η Καθημερινή]: Παυλόπουλος: Εμείς οι Έλληνες ό,τι σημαντικό δημιουργήσαμε το πετύχαμε ενωμένοι

«Εμείς, οι Έλληνες, ξέρουμε πως ό,τι σημαντικό δημιουργήσαμε το πετύχαμε ενωμένοι. Ξέρουμε το κόστος του διχασμού, ξέρουμε ότι μας στοίχισε ακόμη και κομμάτια του εθνικού μας κορμού. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι, σας διαβεβαιώ, να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος», διαμήνυσε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Κεφαλονιά.

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος κήρυξε, το απόγευμα της Παρασκευής, τις εργασίες της 19ης ετήσιας συνάντησης αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς», χωρίς απόδοση τιμών εξαιτίας το πένθους για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, άνοιξε την ομιλία του με αναφορά στην εθνική τραγωδία:

«Ο κόσμος μας έχει αλλάξει και πρέπει να το καταλάβουν και οι ισχυροί της Γης και να το καταλάβουμε κι εμείς στο ευλογημένο τόπο όπου ζούμε. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες τραγωδίες» τόνισε και προσέθεσε: «Το μεγάλο πένθος είναι νωπό, και η σκέψη μας αυτές τις στιγμές μένει αμετακίνητα προσηλωμένη στην μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα και στον αγώνα ζωής που δίνουν οι τραυματίες στο κρεβάτι του πόνου. Στην εκπλήρωση αυτού του χρέους μάς καλεί και το ίδιο το πνεύμα της σημερινής συνάντησης, αν αναλογισθεί κανείς την μεγάλη και συγκινητική συμπαράσταση, ηθική και υλική, της ανά τον κόσμο Διασποράς μας προς όσους επλήγησαν από την φονική πυρκαγιά».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!