Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Πάρκο αυθαιρέτων το Γουδί
[Η Καθημερινή]: Πάρκο αυθαιρέτων το Γουδί

[Η Καθημερινή]: Πάρκο αυθαιρέτων το Γουδί

Μητροπολιτικό πάρκο στα χαρτιά, «πεδίο βολής» αυθαιρεσιών στην πράξη. Ο λόγος για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί και ενώ αναμένουμε την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τον φορέα διαχείρισης του πάρκου, μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης. Κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, αξιοποιώντας και το πέπλο της προεκλογικής περιόδου, που πάντοτε καλύπτει αυθαίρετες ενέργειες. Τετελεσμένα που παραβιάζουν και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προστασίας, αλλά χωρίς αντίδραση μέχρι τώρα από τους αρμοδίους.

Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο, στον χώρο που λειτουργούσε το αναψυκτήριο Ya (μέχρι προ διετίας περίπου) κατεδαφίστηκε το προϋπάρχον κτίριο και ανεγείρεται νέο πολύ μεγαλύτερο, με αποτέλεσμα να κοπούν ή να κουτσουρευτούν αρκετά δέντρα, να γίνουν παρεμβάσεις στον χώρο και να αυξάνεται η δομημένη έκταση.

«Για τις εξελίξεις μάς πληροφόρησαν πολίτες-φίλοι του πάρκου και το επιβεβαιώσαμε με επίσκεψη στον χώρο. Στο σημείο εκείνο υπήρχε ένα αναψυκτήριο με εμβαδόν περίπου 250 τ.μ., το οποίο και γκρεμίστηκε. Σήμερα, δημιουργείται νέο κτίριο με μεταλλικό σκελετό πολλαπλάσιου εμβαδού και μεγαλύτερου ύψους, που υπερβαίνει τα 6 μέτρα», λέει στην «Κ» ο κ. Δημήτρης Μαυράκος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα. Ο χώρος βρίσκεται εντός του πρώην στρατοπέδου «Βαρύτη» και ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), που τελεί υπό την άμεση εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!