Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Παραβιάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας από τράπεζες καταγγέλλει η ΕΚΠΟΙΖΩ
[Η Καθημερινή]: Παραβιάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας από τράπεζες καταγγέλλει η ΕΚΠΟΙΖΩ

[Η Καθημερινή]: Παραβιάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας από τράπεζες καταγγέλλει η ΕΚΠΟΙΖΩ

Παραβίαση των κανόνων του Κώδικα Δεοντολογίας από ορισμένες τράπεζες καταγγέλλει η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ). Κοινό χαρακτηριστικό των καταγγελλόμενων πρακτικών είναι η αδιαφάνεια ή η ελλιπής πληροφόρηση των δανειοληπτών σχετικά με τις κρίσιμες λεπτομέρειες της ρύθμισης των δανείων τους, όπως είναι για παράδειγμα το επιτόκιο. Η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητεί την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος και των συναρμοδίων υπηρεσιών, προκειμένου οι τράπεζες να εφαρμόσουν τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχει λάβει η ΕΚΠΟΙΖΩ, σε αρκετούς δανειολήπτες δεν χορηγείται σχέδιο σύμβασης και ενδεικτικός πίνακας αποπληρωμής, πριν υπογράψουν, με συνέπεια πολλοί τελικά να υπογράφουν μη γνωρίζοντας ακριβώς τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν. Αρκετοί είναι αυτοί που μπροστά στον φόβο να μην καταστούν ληξιπρόθεσμες οι δόσεις, υπογράφουν ρυθμίσεις προσωρινού χαρακτήρα για 1-3 έτη, χωρίς πρώτα να έχουν μελετήσει τους όρους, καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό.

Βάσει των καταγγελιών που έχουν γίνει στην ΕΚΠΟΙΖΩ, στο τυποποιημένο έντυπο πρότασης λύσεων ή οριστικής διευθέτησης του Κώδικα Δεοντολογίας που λαμβάνουν οι δανειολήπτες δεν αναφέρεται το συνολικό επιτόκιο της προτεινόμενης ρύθμισης. Για παράδειγμα, αναφέρεται «επιτόκιο ΒΕΚ + 0,60 εισφορά ν.178 + περιθώριο 3,10% (σ.σ. το ΒΕΚ είναι το βασικό επιτόκιο καταναλωτικής πίστης).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!