Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Παρατείνεται μέχρι το τέλος του επόμενου έτους ο εξωδικαστικός
[Η Καθημερινή]: Παρατείνεται μέχρι το τέλος του επόμενου έτους ο εξωδικαστικός

[Η Καθημερινή]: Παρατείνεται μέχρι το τέλος του επόμενου έτους ο εξωδικαστικός

Κατά έναν επιπλέον χρόνο, μέχρι δηλαδή τις 31 Δεκεμβρίου 2019, αναμένεται να παραταθεί η ισχύς του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων.

Η παράταση πρόκειται να δοθεί με τροπολογία η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2019.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εν λόγω τροπολογία για την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού δεν πρόκειται να περιλαμβάνει διάταξη με βάση την οποία θα δίνεται η δυνατότητα διευθέτησης των οφειλών που έχουν γεννηθεί εντός του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα και με τις τελευταίες αλλαγές που θεσπίστηκαν το καλοκαίρι, παρέχεται πλέον η δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση και οφειλών που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, ενώ αρχικά ο νόμος με τον οποίο θεσπίστηκε ο εξωδικαστικός μηχανισμός, ο νόμος 4469/2017, αφορούσε μόνο οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, τον Αύγουστο του 2017, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προετοιμασίας της αίτησης 59.077 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, έχουν υποβληθεί 5.565 αιτήσεις, ενώ έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία και έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους 1.104 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των αιτήσεων επετεύχθη το τελευταίο διάστημα ύστερα από τις διορθωτικές παρεμβάσεις που έγιναν το καλοκαίρι σε θεσμικό και τεχνολογικό επίπεδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!