Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Παραμένει ως έκθεμα ο πίνακας του Μπαλτίς
[Η Καθημερινή]: Παραμένει ως έκθεμα ο πίνακας του Μπαλτίς

[Η Καθημερινή]: Παραμένει ως έκθεμα ο πίνακας του Μπαλτίς

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης αρνήθηκε να αφαιρέσει έναν πίνακα του καλλιτέχνη Μπαλτίς, ο οποίος απεικονίζει ένα νεαρό κορίτσι το οποίο κάθεται σε μια πόζα, που σύμφωνα με κάποιους έχει σεξουαλικό υπονοούμενο.

Ο πίνακας, ο οποίος τιτλοφορείται «Η Τερέζα ονειρεύεται», δείχνει το κορίτσι να είναι πλαγιασμένο προς τα πίσω, ενώ μέσα από τα ρούχα του διαφαίνεται το εσώρουχό του. Ο Γαλλοπολωνός καλλιτέχνης, ο οποίος ονομαζόταν Μπαλταζάρ Κλοσόφσκι, ήταν γνωστός για τις απεικονίσεις νεαρών κοριτσιών, στην εφηβική κυρίως ηλικία, με σεξουαλικό υπονοούμενο.

Ενα διαδικτυακό αίτημα συγκέντρωσε πολλές χιλιάδες υπογραφές ζητώντας από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης να ξανασκεφτεί την απόφασή του να εκθέσει τον πίνακα σε μία στιγμή ιδιαίτερα φορτισμένη από τις κατηγορίες περί σεξουαλικώς ανάρμοστης συμπεριφοράς, που ακούγονται εναντίον προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής.

«Με δεδομένο το κλίμα που επικρατεί σήμερα σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις και τους διάφορους ισχυρισμούς για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά, που πληθαίνουν καθημερινά, με την έκθεση αυτού του έργου το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης δίνει μία ρομαντική ματιά στην ηδονοβλεψία και τη μετατροπή των παιδιών σε αντικείμενα», αναφέρει το διαδικτυακό αίτημα.

Η συντάκτις του σχετικού αιτήματος, η Μία Μέριλ, υπέδειξε ως πιθανή λύση την αντικατάσταση του πίνακα από κάποιον άλλο, ο οποίος να έχει δημιουργηθεί από γυναίκα. Η Μέριλ επισήμανε ότι στόχος της δεν είναι η λογοκρισία, τονίζοντας ότι τραβάει μία κόκκινη γραμμή όταν γίνεται σεξουαλική εκμετάλλευση ενός ανηλίκου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!