Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Παραλληλισμοί με Καναδά, ΗΠΑ
[Η Καθημερινή]: Παραλληλισμοί με Καναδά, ΗΠΑ

[Η Καθημερινή]: Παραλληλισμοί με Καναδά, ΗΠΑ

Η πολιτική της κλιματικής αλλαγής προκάλεσε την ανατροπή της κυβέρνησης της Αυστραλίας. Ομως πόσο σημαντική είναι; Είναι σίγουρο ότι δεν θα επιτρέψει στην Αυστραλία να εκπληρώσει τους στόχους της όσον αφορά την εκπομπή αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Παρισίων για το Κλίμα.

Επιτρέπει, επίσης, να δούμε πόσο σημαντικό πολιτικό θέμα είναι η κλιματική αλλαγή και οι ενεργειακές πολιτικές σε κάποιες χώρες που διαθέτουν ισχυρά λόμπι ορυκτών καυσίμων όπως είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ. Στην Αυστραλία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα άνθρακα του κόσμου, η κλιματική και η ενεργειακή πολιτική έχουν διηθηθεί στην πολιτική για περισσότερα από δέκα χρόνια και έχουν συνέπεια την ανατροπή φιλελεύθερων αλλά και συντηρητικών βουλευτών.

Την εβδομάδα που πέρασε η αδυναμία να περάσει νομοθεσία που θα περιόριζε τις ατμοσφαιρικές εκπομπές προκάλεσε την ανατροπή του Τέρνμπουλ. Διαγκωνίστηκε από τον Σκoτ Μόρισον, έναν πρωταθλητή της αυστραλιανής βιομηχανίας άνθρακα, που έφερε ένα κομμάτι κάρβουνο στο Κοινοβούλιο. Αυτό μπορεί να προϊδεάζει για τα αποτελέσματα στις καναδικές εκλογές του επόμενου χρόνου, στις οποίες ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αντιμετωπίζει μια ισχυρή πρόκληση από πολιτικούς που ευθυγραμμίζονται με τη βιομηχανία πετρελαίου της χώρας. Οι Συντηρητικοί έχουν δεσμευθεί να διαλύσουν τα προγράμματα του Τριντό που προσπαθεί να βάλει μια εθνική τιμή στον άνθρακα, σε περίπτωση που λάβουν την εξουσία. Σε περιφερειακό επίπεδο οι Συντηρητικοί κέρδισαν την πλειοψηφία στο Οντάριο μετά την εκστρατεία κατά του νέου προγράμματος της επαρχίας για τον περιορισμό και το εμπόριο αερίων ρύπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!