Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Παραλαβή – παράδοση σε ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική
[Η Καθημερινή]: Παραλαβή – παράδοση σε ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική

[Η Καθημερινή]: Παραλαβή – παράδοση σε ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική

«Θέλω να γνωρίζετε ότι προσπαθήσαμε. Οτι εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας. Αλλά θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι θα θέλαμε να είχαμε τη δυνατότητα να πράξουμε και πάνω από τις δυνάμεις μας, ώστε στους πάρα πολλούς διασωθέντες να είχαν προστεθεί και όλοι εκείνοι που τελικά έχασαν τη ζωή τους». Αυτό δήλωσε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ενώπιον της ηγεσίας του σώματος ο επίτιμος, πλέον, αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας, που αποστρατεύτηκε την Κυριακή με αφορμή τα γεγονότα στο Μάτι.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στις σχολές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα χωρίς –σε ένδειξη πένθους– να τηρηθεί το πρωτόκολλο που προβλέπει αγήματα και τυμπανοκρουσίες. Αντίθετα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πυρκαγιάς.

Ο κ. Τσουβάλας εκφώνησε τον λόγο του φανερά συγκινημένος, κάτι που έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό όταν, απευθυνόμενος στο νέο αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο, είπε: «Φίλε Αρη, θέλω να μου τους αγαπάς, να μου τους σέβεσαι και να μου τους προσέχεις όλους, έναν προς έναν, μία προς μία και τους 54.462».

Ο κ. Τσουβάλας ευχαρίστησε την πολιτεία για την τιμή που του έκανε αναθέτοντάς του τα καθήκοντα του αρχηγού και επεσήμανε ότι, στη διάρκεια των 2,5 ετών που παρέμεινε στο τιμόνι της ΕΛ.ΑΣ., κύριο μέλημά του ήταν «να δημιουργήσει ένα άλλο πρόσωπο αστυνομίας και μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!