Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Πανηγυρική υποδοχή στο Χ.Α. των τραπεζικών μετοχών
[Η Καθημερινή]: Πανηγυρική υποδοχή στο Χ.Α. των τραπεζικών μετοχών

[Η Καθημερινή]: Πανηγυρική υποδοχή στο Χ.Α. των τραπεζικών μετοχών

Με ισχυρή άνοδο και κέρδη άνω του 7% αντέδρασαν οι τραπεζικές μετοχές στις πληροφορίες ότι όλες οι εγχώριες τράπεζες περνούν το stress test. Οπως έγραψε η «Κ» το Σαββατοκύριακο, και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες –Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς– περνούν την άσκηση προσομοίωσης τόσο για το βασικό όσο και για το δυσμενές σενάριο. Αύριο Τετάρτη οι διοικήσεις των τραπεζών θα βρεθούν στη Φρανκφούρτη για διήμερη επίσκεψη, όπου θα ενημερωθούν από τους επιτελείς του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) για την εξέλιξη του stress test και θα συζητήσουν τη στρατηγική της επόμενης ημέρας. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των διοικήσεων των τραπεζών και του SSM, μετά την οποία εδραιώθηκε η εκτίμηση για αίσιο τέλος του stress test. Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη, καθώς τυχών αποτυχία στο δυσμενές σενάριο θα οδηγούσε σε άμεση αύξηση κεφαλαίου για την κάλυψη του κεφαλαιακού ελλείμματος, με δυσμενείς όρους για τους υφισταμένους μετόχους.

Χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης της τράπεζας, δήλωσε ότι όλες οι τράπεζες θα περάσουν τα stress tests, τα αποτελέσματα θα είναι ενθαρρυντικά και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα εξέλθει ισχυρότερο.

Σημειώνεται ότι οι διοικήσεις των τραπεζών θα βρεθούν στην έδρα της ΕΚΤ, αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 19 Απριλίου, όπου θα έχουν αναλυτική ενημέρωση για τα αποτελέσματα του stress test αλλά και τις ενέργειες και δράσεις που θα πρέπει να αναλάβουν για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την κεφαλαιακή τους ενδυνάμωση σε βάθος χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!