Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Πακιστάν: Οι ΗΠΑ αναστέλουν χορήγηση βοήθειας 300 εκατ. δολαρίων στο Ισλαμαμπάντ
[Η Καθημερινή]: Πακιστάν: Οι ΗΠΑ αναστέλουν χορήγηση βοήθειας 300 εκατ. δολαρίων στο Ισλαμαμπάντ

[Η Καθημερινή]: Πακιστάν: Οι ΗΠΑ αναστέλουν χορήγηση βοήθειας 300 εκατ. δολαρίων στο Ισλαμαμπάντ

Ο αμερικανικός στρατός σκοπεύει να ανακατανείμει βοήθεια ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την οποία έχει δεσμευτεί έως σήμερα στο Πακιστάν, λόγω της απουσίας «αποφασιστικής δράσης» από πλευράς του Ισλαμαμπάντ και της αδύναμης στήριξης της στρατηγικής των ΗΠΑ στην περιοχή εναντίον εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

«Λόγω έλλειψης αποφασιστικής δράσης από το Πακιστάν για την υποστήριξη της στρατηγικής για τη νότια Ασία (…), 300 εκατομμύρια δολάρια (στην πραγματικότητα 323,6 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων μη πακιστανικών κονδυλίων) επαναπρογραμματίστηκαν (από το υπουργείο Άμυνας) τον Ιούνιο/Ιούλιο του 2018 για άλλες επείγουσες προτεραιότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντισυνταγματάρχης Κον Φόκνερ, διευκρινίζοντας ότι «το Κογκρέσο θα αποφασίσει εάν αυτό το αίτημα τελικώς θα εγκριθεί».

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τις πακιστανικές αρχές ότι ανέχονται ή ακόμη ότι και συνεργάζονται με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν στο γειτονικό Αφγανιστάν.

Από την πλευρά του, το Πεντάγωνο ασκεί πιέσεις, ώστε το Ισλαμαμπάντ να καταπολεμήσει τη δράση των συγκεκριμένων ομάδων, οι οποίες εξαπολύουν επιθέσεις στο Αφγανιστάν από συνοριακές περιοχές, στις οποίες επικρατεί ανομία.

Στην αρχή της χρονιάς, οι Αμερικανοί είχαν ήδη ανακοινώσει τη διακοπή χορήγησης βοήθειας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την ασφάλεια στο Πακιστάν, και η Ουάσινγκτον δήλωνε έτοιμη να παγώσει βοήθεια έως και 2 δισεκ. δολαρίων.

Η απόφαση ελήφθη λίγες μέρες μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την 1η Ιανουαρίου 2018: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες χορήγησαν ανοήτως βοήθεια 33 δισεκ. δολαρίων στο Πακιστάν τα τελευταία 15 χρόνια και αυτοί δεν μας έδωσαν τίποτα σε αντάλλαγμα εκτός από ψέματα και δολιότητα, περνώντας την ηγεσία μας για ηλίθια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!