Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Παγώνουν οι (υπόλοιπες) μετατάξεις στη Βουλή έπειτα από τις αντιδράσεις
[Η Καθημερινή]: Παγώνουν οι (υπόλοιπες) μετατάξεις στη Βουλή έπειτα από τις αντιδράσεις

[Η Καθημερινή]: Παγώνουν οι (υπόλοιπες) μετατάξεις στη Βουλή έπειτα από τις αντιδράσεις

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση των μετατάξεων στο κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αργά το απόγευμα, ανακοίνωσε ότι παγώνουν οι 32 από τις προγραμματισμένες μετατάξεις, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο ίδιος, για τις πρώτες 32 μετατάξεις έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, «ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας. Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις».

Νωρίτερα, ο κ. Βούτσης απάντησε στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με προσλήψεις ή μετατάξεις σε υπηρεσίες του Κοινοβουλίου προσώπων που φέρονται να έχουν πολιτικές με το ΣΥΡΙΖΑ ή και συγγενικές με κορυφαία στελέχη του σχέσεις, με τη φράση «θα ήταν απολύτως άδικο για μία-δύο-τρεις περιπτώσεις που πιθανώς υπάρχουν για βαθμό συγγένειας» να δημιουργείται η εντύπωση μη ύπαρξης αξιοκρατικών κριτηρίων στις σχετικές με τα εργασιακά της βουλής υποθέσεις.

«Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για οτιδήποτε έχουν ήδη καταγραφεί, σαν δήθεν ορυμαγδός τοποθετήσεων» ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εμφανώς ενοχλημένος από την δημοσιότητα που προσέλαβε το όλο ζήτημα υποστήριξε επιπροσθέτως ότι η ολοκλήρωση των μετατάξεων μπορεί να γίνεται στην παρούσα προεκλογική συγκυρία, πλην όμως είχε δρομολογηθεί από μηνών και πως η όποια καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!