Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Οξύτατη επιστολή Δήμου Λέσβου
[Η Καθημερινή]: Οξύτατη επιστολή Δήμου Λέσβου

[Η Καθημερινή]: Οξύτατη επιστολή Δήμου Λέσβου

Νέο κύμα αντιδράσεων προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Λέσβου η παραμονή στο λιμάνι της Μυτιλήνης του αρματαγωγού «Λέσβος» του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο έχουν επιβιβαστεί μόλις 40 αιτούντες άσυλο.
Με αφορμή την τοποθέτηση χημικών τουαλετών έξω από το πλοίο, φοβούμενος ότι θα δημιουργηθεί νέος χώρος παραμονής προσφύγων στο λιμάνι, ο δήμαρχος Λέσβου, με επιστολή του στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ζητεί την άμεση απομάκρυνση οποιωνδήποτε εγκαταστάσεων από το εσωτερικό του λιμένα Μυτιλήνης και τη μεταφορά ενός ικανοποιητικού αριθμού αιτούντων άσυλο σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, «ώστε επιτέλους να αποσυμφορηθεί το νησί». Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και 20 επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς της Λέσβου.
Στο μεταξύ, ο χώρος του πλοίου φυλάσσεται από λιμενικούς και ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, ωστόσο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαμένουν στη Μόρια έχουν ενημερωθεί ότι μπορούν να μεταφερθούν, αλλά δεν πηγαίνουν. Η Υπατη Αρμοστεία έχει τακτοποιήσει τους χώρους γύρω από τις σκηνές του Κέντρου της Μόριας που επλήγησαν από την ισχυρή χιονόπτωση και την κακοκαιρία. Και με δεδομένη τη λιακάδα των δύο τελευταίων ημερών, οι πρόσφυγες δεν επιθυμούν να αποχωρήσουν από το Κέντρο, ώστε να βρίσκονται κοντά στην Υπηρεσία Ασύλου και να ενημερώνονται για τη διαδικασία της συνέντευξης και την πορεία του αιτήματός τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!