Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη του ΟΠΑΠ
[Η Καθημερινή]: Ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη του ΟΠΑΠ

[Η Καθημερινή]: Ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη του ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στο πλευρό των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων , υποστηρίζει την αναπτυξή τους και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
Με το πρόγραμμα «Επιχειρηματική ανάπτυξη », ο ΟΠΑΠ, επιχειρεί για μια ακόμα φορά να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, για τις επιχειρήσεις που θα επιλεχθούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ώστε αυτές να αναπτυχθούν και να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το 99.9% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αποτελούν δηλαδή, την ραχοκοκκαλία της ελληνικής οικονομίας. Καλούνται, όμως, να αντιμετωπίσουν, ειδικότερα μετά την κρίση, αρκετά εμπόδια.
Εκτός από την ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας και την έλλειψη ρευστότητας, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται πρόσβαση στους κατάλληλους συνεργάτες στις διεθνείς αγορές και είναι αναγκαία η καθοδήγηση για να κατανοήσουν το πώς λειτουργούν οι αγορές αυτές. Απαιτείται, επίσης, πιο ουσιαστική δικτύωση σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο και ζητούν πρόσβαση σε mentors είτε εντός Ελλάδας (κυρίως σε παραδοσιακούς τομείς), είτε στο εξωτερικό (πχ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!