Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ωθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τον Ντράγκι
[Η Καθημερινή]: Ωθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τον Ντράγκι

[Η Καθημερινή]: Ωθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τον Ντράγκι

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει στα σημερινά πολύ χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια δανεισμού τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι το τρέχον πρόγραμμα αγοράς τίτλων θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018.

Η χθεσινή ημέρα ήταν η καλύτερη των τελευταίων δυόμισι μηνών για τους δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων της Γηραιάς Ηπείρου. Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο παρατηρήθηκε άνοδος των δεικτών (πλην του Dow Jones), οι οποίοι ευνοήθηκαν από τις εξελίξεις στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και των ομίλων ΜΜΕ και ψυχαγωγίας. Ο S&P 500 είχε κέρδη της τάξεως του 0,20% και της τάξεως του 0,8% ο Νasdaq, ενώ κάμψη 0,22% είχε ο Dow Jones. Ειδικότερα, θετικό αντίκτυπο είχε στους δείκτες η ανακοίνωση της Comcast ότι προτείνει στην 21st Century Fox να την εξαγοράσει αντί 65 δισ. δολαρίων, δηλαδή με πολύ υψηλότερο τίμημα από ό,τι η Disney.

Το ευρώ, λόγω των αποφάσεων της ΕΚΤ, σημείωσε δραστική πτώση ως προς το δολάριο τουλάχιστον κατά 1,4% στο 1,1627 δολάριο. Ηταν η μεγαλύτερη ημερήσια κάμψη του από τον Ιούνιο του 2016. Οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων εξασθένησαν κατά 2 μονάδες στο 2,80%. Ο Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος της ΕΚΤ, ανέφερε ότι η αστάθεια στην Ιταλία περιορίστηκε το τελευταίο δεκαπενθήμερο, αλλά αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για φετινή ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!