Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Όταν τα πλαστικά των ωκεανών αποκτούν νέα ζωή
[Η Καθημερινή]: Όταν τα πλαστικά των ωκεανών αποκτούν νέα ζωή

[Η Καθημερινή]: Όταν τα πλαστικά των ωκεανών αποκτούν νέα ζωή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΥΡΑΠΑ
Group President P&G Global Homecare

Στο πρόσφατο παγκόσμιο συνέδριο Our Ocean Conference 2017, η P&G παρουσίασε μια συσκευασία φτιαγμένη από ανακυκλωμένο πλαστικό που προέρχεται από απορρίμματα των θαλασσών. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτό.
Πράγματι, η P&G ανακοίνωσε τη δημιουργία του μπουκαλιού Fairy Ocean Plastic, φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πλαστικό (PCR) μέρος του οποίου προέρχεται από πλαστικά που συλλέχθηκαν από ωκεανούς. Κάτι τέτοιο είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Πόσω μάλλον όταν υλοποιείται από ένα προϊόν με παγκόσμια παρουσία που εμπιστεύονται δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Το Fairy είναι ένα αγαπημένο εμπορικό σήμα και στην Ελλάδα – από το 1988 που πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά ράφια, κέρδισε αμέσως την προτίμηση των ελληνικών οικογενειών.
Και είναι αυτή ακριβώς η εμπιστοσύνη στο προϊόν, που ενισχύει την ευθύνη που έχουμε για να βρίσκουμε βιώσιμες λύσεις και να τις διαθέτουμε στους καταναλωτές μας.
Σύμφωνα με το Ellen MacArthur Foundation (EMF) το 95% της αξίας των πλαστικών συσκευασιών, $80-120 δις ετησίως, χάνεται από την οικονομία. Με τους σημερινούς ρυθμούς, το πλαστικό στους ωκεανούς το 2050 υπολογίζεται ότι θα ζυγίζει περισσότερο από όσο όλα τα ψάρια μαζί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!