Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Η Καθημερινή]: Οσο εσείς παρακολουθείτε, εμείς τυπώνουμε (χρήμα)
[Η Καθημερινή]: Οσο εσείς παρακολουθείτε, εμείς τυπώνουμε (χρήμα)

[Η Καθημερινή]: Οσο εσείς παρακολουθείτε, εμείς τυπώνουμε (χρήμα)

Αν μεταφραστεί κατά λέξη, ο ισπανικός τίτλος «La Casa de Papel» αποδίδεται ως «Το σπίτι του χαρτιού» ή, για να το φέρουμε πιο κοντά στην ελληνική αργκό, «Το σπίτι με τη χαρτούρα». Ο όρος δεν είναι τυχαίος, μιας και η ισπανική σειρά του Netflix για την οποία μιλούν όλοι τελευταία έχει να κάνει με χρήμα. Πολύ χρήμα. Για την ακρίβεια, με μια απίθανα φιλόδοξη ληστεία στο εθνικό νομισματοκοπείο της Μαδρίτης, κατευθείαν δηλαδή στην πηγή της παραγωγής του.

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Μια ομάδα μικρών και μεγαλύτερων εγκληματιών συνεργάζονται υπό τις οδηγίες του «Καθηγητή» προκειμένου να εισβάλουν στο νομισματοκοπείο και εκεί να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο. Και αυτό διότι στόχος τους δεν είναι τα… πενιχρά αποθέματα του κτιρίου, αλλά τα φρέσκα, σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ που μπορούν να τυπώσουν οι ίδιοι στο διάστημα της παραμονής τους. Απίθανο; Σχεδόν όσο και η δημιουργία ενός ολόκληρου κύκλου 15 επεισοδίων των 45 λεπτών αποκλειστικά αφιερωμένου σε μία και μοναδική ληστεία. Αυτό το διόλου εύκολο εγχείρημα έφερε εις πέρας ο εμπνευστής της σειράς Αλεξ Πίνια, κατασκευάζοντας ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά θρίλερ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια – της αμερικανικής παραγωγής συμπεριλαμβανομένης.

«Η τέλεια ληστεία», όπως έχει αποδώσει τον τίτλο η ελληνική εκδοχή του Netflix, είναι πράγματι το σχεδόν τέλειο φιλμ αγωνίας: εκτός από ένα πανέξυπνο σχέδιο, υπάρχει μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες, τόσο ανάμεσα στους ληστές όσο και στην πλευρά της αστυνομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!