Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Ορθιοι» στη Γερμανία
[Η Καθημερινή]: «Ορθιοι» στη Γερμανία

[Η Καθημερινή]: «Ορθιοι» στη Γερμανία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ενα κίνημα αντιφρονούντων από τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και την Αριστερά ετοιμάζεται να «γεννηθεί» στη Γερμανία, υπό την ηγεσία της Σάρα Βάγκενκνεχτ. Η Βάγκενκνεχτ, που είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς αλλά έχασε τη μάχη για την ηγεσία του κόμματος, υποστηρίζει ότι η Γερμανία χρειάζεται ένα κίνημα ανάλογο με αυτό που σάρωσε τον προοδευτικό χώρο στις ΗΠΑ υπό τον Μπέρνι Σάντερς και στη Βρετανία υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το όνομα του κινήματος (Aufstehen, Ορθιοι) θυμίζει το όνομα En Marche (Εμπρός) που έδωσε στο δικό του κίνημα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Η Βάγκενκνεχτ θέλει να προσφέρει στα μέλη των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και της Αριστεράς την ευκαιρία να εμπλακούν χωρίς να εγκαταλείψουν την κομματική τους στέγη.

«Αν η πίεση από το εσωτερικό τους γίνει αρκετά μεγάλη, τα κόμματα θα γίνουν πιο δεκτικά στις ιδέες μας», δήλωσε η Βάγκενκνεχτ στο περιοδικό Spiegel, εξηγώντας ότι ο σκοπός της είναι να υπάρξει στη Γερμανία, μετά τις επόμενες εκλογές, μια επιλογή διακυβέρνησης που να θέτει στο επίκεντρο την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Το “Ορθιοι” θέλει να απευθυνθεί σε εκείνους που έχουν απογοητευθεί και δεν θεωρούν ότι εκπροσωπούνται από την πολιτική, ακόμη και σε αυτούς που ψήφισαν ως διαμαρτυρία την AfD», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ιδρυτής του κόμματος της Αριστεράς, Οσκαρ Λαφοντέν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!