Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Οριο εισαγωγής και μηχανογραφικό πριν από την εξέταση
[Η Καθημερινή]: Οριο εισαγωγής και μηχανογραφικό πριν από την εξέταση

[Η Καθημερινή]: Οριο εισαγωγής και μηχανογραφικό πριν από την εξέταση

Πιο ψηλά θέτει το υπουργείο Παιδείας τον πήχυ για την εισαγωγή στα ΑΕΙ όσων μετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις, που φέτος θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, σε όλα τα μαθήματα, με όριο εισαγωγής και υποβολή μηχανογραφικού πριν από την εξέταση. Αυτά προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας χθες στη Βουλή για όσα παιδιά Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου.

Το υπουργείο, παρότι αρχικά αποφάσισε την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων, μετά τις αντιδράσεις γονιών τελικά τις επανέφερε, θέτοντας ωστόσο φραγμούς με στόχο να αποτρέψει όσους υποψηφίους θελήσουν να ασκήσουν καταχρηστικά την ευκαιρία των επαναληπτικών επειδή θα διαπιστώσουν ότι δεν έχουν πάει καλά στις αρχικές. Η δικαιολόγηση των νοσημάτων ως λόγος απουσίας «θα γίνει κάτω από εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις διότι υπάρχει, όπως ξέρετε, και μία “εκμετάλλευση”» ανέφερε χθες στη Βουλή ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρ. Λοβέρδου.
Αυστηροποίηση
Μάλιστα, το υπουργείο δήλωσε ότι «με την τροπολογία αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στις επαναληπτικές, ώστε να διασφαλιστεί η ισονομία όλων των υποψηφίων αλλά και να κάνουν χρήση της διάταξης όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη». Πάντως, για τον λόγο αυτό το υπουργείο δέχεται κριτική, αφού η αυστηροποίηση, και κυρίως η θέσπιση ορίου εισαγωγής, θα πλήξει τους υποψηφίους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!