Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Οριακό προβάδισμα Αρνό Μοντεμπούρ στoυς Σοσιαλιστές
[Η Καθημερινή]: Οριακό προβάδισμα Αρνό Μοντεμπούρ στoυς Σοσιαλιστές

[Η Καθημερινή]: Οριακό προβάδισμα Αρνό Μοντεμπούρ στoυς Σοσιαλιστές

ΠΑΡΙΣΙ. Οριακή νίκη εξασφάλισε στο πρώτο ντιμπέιτ των επτά υποψηφίων για το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Αρνό Μοντεμπούρ.
Παρότι οι μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών υστερεί σημαντικά έναντι του συντηρητικού Φρανσουά Φιγιόν, της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και του φιλελεύθερου Εμανουέλ Μακρόν, το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών των Σοσιαλιστών μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τις πιθανότητες του Μακρόν, καθώς οι πιθανότητες του φιλελεύθερου υποψηφίου να φθάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εξαρτώνται άμεσα από τον υποψήφιο που θα επιλέξουν οι Σοσιαλιστές ψηφοφόροι των προκριματικών.
Σε σφυγμομέτρηση της εταιρείας Elabe, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ντιμπέιτ τη νύχτα της Πέμπτης, 29% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι νικητής ήταν ο Μοντεμπούρ, με τον τέως πρωθυπουργό Βαλς να λαμβάνει ποσοστό 26% και τον πρώην υπουργό Παιδείας Μπενουά Αμόν 20%.
Ο Μοντεμπούρ έχει προτείνει την επιβολή έκτακτου φόρου στις τράπεζες με στόχο να συγκεντρώσει 5 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων. «Μπορούμε να νικήσουμε την άνοιξη. Ο εχθρός μας, όμως, είναι η ηττοπάθεια. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Ποιος άλλος, εκτός από την Αριστερά, είναι ικανός να δώσει τέλος στο ανήθικο κυνήγι των δημοσίων υπαλλήλων που έχει κηρύξει η Δεξιά;» είπε ο Μοντεμπούρ, αναφερόμενος στην αμφιλεγόμενη πρόταση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, Φρανσουά Φιγιόν, να συρρικνώσει δραστικά τον δημόσιο τομέα.
Ο τέως πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος εθεωρείτο μέχρι χθες επικρατέστερος για το χρίσμα της Αριστεράς, υπογράμμισε τη μακρά του εμπειρία και τη σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει στα θέματα τάξης και ασφάλειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!