Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ορφανός ο «Τομέας 4» μετά τη δολοφονία Ασμπάρ
[Η Καθημερινή]: Ορφανός ο «Τομέας 4» μετά τη δολοφονία Ασμπάρ

[Η Καθημερινή]: Ορφανός ο «Τομέας 4» μετά τη δολοφονία Ασμπάρ

O Aζίζ Ασμπάρ ήταν ένας από τους πλέον επιφανείς επιστήμονες του πυραυλικού τομέα της Συρίας και είχε επιφορτιστεί με τη συγκέντρωση πυραύλων υψηλής ακρίβειας που θα μπορούσαν να εκτοξευθούν εναντίον ισραηλινών πόλεων εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Είχε ελεύθερη πρόσβαση στα υψηλότερα επίπεδα της συριακής και της ιρανικής κυβέρνησης και τη δική του μονάδα ασφαλείας.

Ηταν επικεφαλής μιας απόρρητης μονάδας κατασκευής όπλων που ονομαζόταν «Τομέας 4» και εργαζόταν ώστε να κατασκευαστεί ένα υπόγειο εργοστάσιο εξοπλισμών για να αντικαταστήσει αυτό που καταστράφηκε από το Ισραήλ πέρυσι. Το Σάββατο (4/8) σκοτώθηκε από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου.

Προφανώς τα είχε τοποθετήσει η Μοσάντ, η υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ.

Ηταν τουλάχιστον η τέταρτη απόπειρα δολοφονίας από το Ισραήλ τα τελευταία τρία χρόνια εναντίον ενός εχθρικού μηχανικού εξοπλισμών σε ξένο έδαφος, επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος μιας μεσανατολικής υπηρεσίας πληροφοριών. Η επίθεση έλαβε χώρα το Σάββατο βράδυ στη Μασιάφ, όπου ο ερευνητικός οργανισμός του συριακού στρατού διατηρεί ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσια ανάπτυξης όπλων. Aμέσως η Συρία και η Χεζμπολάχ, η λιβανέζικη ισλαμική στρατιωτική ομάδα που πολεμά στον συριακό εμφύλιο πόλεμο στο πλευρό του Μπασάρ Αλ Ασαντ, υπέδειξαν ως υπεύθυνο το Ισραήλ. Σε αυτήν την περίπτωση οι κατηγορίες ήταν καλά στοιχειοθετημένες. Η Μοσάντ παρακολουθούσε πολύ καιρό τον Ασμπάρ. Οι Ισραηλινοί πίστευαν ότι ο Ασμπάρ ήταν επικεφαλής της μυστικής μονάδας, που ήταν γνωστή ως «Τομέας 4», στο Συριακό Κέντρο Ερευνας και Επιστημονικών Μελετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!