Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Ωρα για τσάι και βρετανικό φλέγμα
[Η Καθημερινή]: Ωρα για τσάι και βρετανικό φλέγμα

[Η Καθημερινή]: Ωρα για τσάι και βρετανικό φλέγμα

Αν και οι περισσότεροι το έχουν συνδέσει με τις εξετάσεις του Lower και του Proficiency και την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, το Βρετανικό Συμβούλιο στην πολύχρονη ελληνική διαδρομή του έχει να επιδείξει μια πολιτιστική πολιτική χαμηλών τόνων και στρατηγικών συνεργασιών. Φέτος, με αφορμή τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυσή του στην Ελλάδα, ετοιμάζεται να αφήσει ένα πιο έντονο καλλιτεχνικό στίγμα, με το απαραίτητο βρετανικό χιούμορ και τον ολοζώντανο Τζον Κλιζ στην παράσταση «Last time to see me before I die» στο Ηρώδειο.

Για πολλά χρόνια η πολιτιστική παρουσία του Συμβουλίου στην Ελλάδα ακολουθούσε την πολιτική του «showcasing», μας λέει η διευθύντρια του οργανισμού, Αναστασία Ανδρίτσου. «Στο παρελθόν παρουσιάζαμε τη βρετανική κουλτούρα και αυτό που λέμε “mainstream”. Με την εξέλιξη στις σχέσεις των δύο χωρών, οι δράσεις μας επεκτάθηκαν σε άλλους χώρους και αρχίσαμε να συνδημιουργούμε έργα με Ελληνες καλλιτέχνες. Στρατηγική μας είναι να δίνουμε βήμα σε νέα ταλέντα και μορφές τέχνης, που άλλωστε έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για διεθνείς συνεργασίες», σημειώνει.

Το Βρετανικό Συμβούλιο δεν μπήκε στη λογική της διοργάνωσης ετήσιων πολιτιστικών φεστιβάλ, αλλά προτίμησε τις συνεργασίες με άλλους φορείς, όπως έκανε με το πρότζεκτ «Crafting the Future» με το Ιδρυμα Ωνάση, που αφορά την αειφορική και ηθική πλευρά της μόδας και του ντιζάιν, ή τη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο της πρωτεύουσας βιβλίου με τη μετάκληση Βρετανών συγγραφέων, όπως ο Ιαν Μακ Γιούαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!