Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Online καταγγελίες για επενδυτικά σχέδια του αναπτυξιακού νόμου
[Η Καθημερινή]: Online καταγγελίες για επενδυτικά σχέδια του αναπτυξιακού νόμου

[Η Καθημερινή]: Online καταγγελίες για επενδυτικά σχέδια του αναπτυξιακού νόμου

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για καταγγελίες που αφορούν σε κρούσματα απάτης και διαφθοράς που σχετίζονται με τα επενδυτικά σχέδια των αναπτυξιακών νόμων εγκαινιάζει η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη του εκτεταμένου κυκλώματος διαφθοράς στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου, γεγονός που είχε οδηγήσει την τότε υπουργό Ανάπτυξης κ. Αννα Διαμαντοπούλου να απομακρύνει από τις θέσεις τους περί τους 60 υπαλλήλους.
Η σχετική πλατφόρμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr/kataggelies.htm και αρμόδια εθνική αρχή υποδοχής των καταγγελιών είναι η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς (ελληνική υπηρεσία AFCOS).
Aπαντώντας, εξάλλου, στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας (ΣΒΘΚΕ) που την περασμένη Τρίτη άσκησε έντονη κριτική στο υπουργείο Οικονομίας για καθυστερήσεις στην εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου, η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων παραδέχεται τη μη, ακόμη, ολοκλήρωση του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Σημειώνεται ότι το ΠΣΚΕ υπήρχε, αλλά μετά τις αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο πρέπει να τροποποιηθούν οι προδιαγραφές του.
Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του ΣΒΘΚΕ περί καθυστερήσεων στον έλεγχο των αιτήσεων, το υπουργείο υποστηρίζει ότι οφείλονται στο γεγονός ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτών παρατάθηκε δύο φορές λόγω των πολυάριθμων αιτημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!