Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ολική επαναφορά του real estate
[Η Καθημερινή]: Ολική επαναφορά του real estate

[Η Καθημερινή]: Ολική επαναφορά του real estate

«Ανοιξιάτικο» είναι πλέον το κλίμα στην αγορά ακινήτων, έπειτα από 10 συναπτά έτη «βαρυχειμωνιάς». Σύσσωμοι οι φορείς της αγοράς ακινήτων, η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και ξένοι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης, όπως η Moody’s, συνηγορούν πως τα χειρότερα έχουν περάσει και ότι εφεξής, η πορεία των τιμών, των αγοραπωλησιών και των επενδύσεων θα κινείται με έναν ήπιο ανοδικό ρυθμό. Μάλιστα, πλέον στον «χορό» εκτιμάται ότι θα εισέλθουν σταδιακά και οι τράπεζες, οι οποίες ήδη έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να ενισχύσουν φέτος τις νέες χορηγήσεις στεγαστικών δανείων.

Κατοικίες κατάλληλες για εκμετάλλευση μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, εξοχικά και τουριστικά ακίνητα βρίσκονται στον «πυρήνα» της ζήτησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια σειρά από μικρά επενδυτικά γραφεία (family offices) «χτενίζουν» από τα τέλη του 2017 την αγορά της Αθήνας και δημοφιλών τουριστικών προορισμών, αναζητώντας γραφεία, καταστήματα και κατοικίες για επένδυση. Ο προϋπολογισμός των σχετικών γραφείων κυμαίνεται μεταξύ 1 εκατ. ευρώ και 15 εκατ. ευρώ. Για παράδειγμα, Κινέζος επιχειρηματίας απέκτησε πέρυσι ένα μικρό ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης. Κατέβαλε 5,3 εκατ. ευρώ για τη μονάδα των 10 δωματίων και παράλληλα εξέδωσε και επενδυτική άδεια παραμονής για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ετερος Κινέζος επενδυτής, μέτοχος οικοδομικής εταιρείας στη χώρα, σχεδιάζει την απόκτηση 20 κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο να τα μετατρέψει σε διαμερίσματα για εκμετάλλευση μέσω Airbnb.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!