Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Ολοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση»: μια νέα πρωτοβουλία ξεκινά σε λίγο καιρό
[Η Καθημερινή]: «Ολοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση»: μια νέα πρωτοβουλία ξεκινά σε λίγο καιρό

[Η Καθημερινή]: «Ολοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση»: μια νέα πρωτοβουλία ξεκινά σε λίγο καιρό

Οι φιλανθρωπικές δράσεις θέλουν ευελιξία για να είναι επιτυχημένες. Πρέπει να αφουγκράζονται τις ανάγκες μιας χώρας. Να μη στοχεύουν, όμως, μόνον στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων, αλλά να μπορούν να απελευθερώσουν δυνάμεις που θα είναι χρήσιμες στο κοινωνικό σύνολο.

Στην Ελλάδα, η τρίτη ηλικία προσφέρει και μπορεί να είναι χρήσιμη σε πολλά επίπεδα. Σε αυτήν στοχεύει η νέα πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ «Ολοι Μαζί Μπορούμε και στη Γνώση» που θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό.

Στόχος είναι να διδαχθούν άνθρωποι που αισθάνονται ακόμα «έφηβοι», αν και μπορεί να έχουν περάσει τα 65 τους χρόνια, την εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Φανταστείτε πόσο χρόνο θα κερδίσει κάποιος που μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του από την οθόνη του υπολογιστή. Πόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα αποκτήσει αν μπορεί να μιλά με τα παιδιά του ή τα εγγόνια του για το Διαδίκτυο ή το Facebook ή αν ξέρει να συνδεθεί με το Skype.

Για να προχωρήσει αυτή η δράση, καίριο ρόλο θα παίξει το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας – CSI Institute του Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος έχει καταπιαστεί με την πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος παλαιότερα ως δημόσιος λειτουργός. Τις δυνάμεις της ενώνει και η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, που θα συμβάλει από πλευράς οργάνωσης αλλά και υποδομής, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα της τρίτης ηλικίας απ’ όλη την Ελλάδα να εκπαιδευθούν δωρεάν στον χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!