Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος
[Η Καθημερινή]: Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος

[Η Καθημερινή]: Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος

ΠΑΡΙΣΙ. Φέροντας εμφανώς στη φωνή του το βάρος της μεγάλης απόφασης, ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε χθες το βράδυ σε τηλεοπτικό διάγγελμα από το Μέγαρο των Ηλυσίων ότι δεν θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Γαλλίας. Η απόσυρση του Ολάντ ξεκαθαρίζει το τοπίο στη μάχη για το χρίσμα των Σοσιαλιστών, που αναμένεται να εξελιχθεί σε αρχετυπική σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και τον υποψήφιο της αριστερής πτέρυγας, Αρνό Μοντεμπούρ.

«Εχω συναίσθηση πόσο επικίνδυνο θα ήταν ένα εγχείρημα που δεν θα συσπείρωνε τον κόσμο. Αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ. «Περισσότερο από τον οποιονδήποτε, μετράω το βάρος της περιόδου που έρχεται. Ως Σοσιαλιστής, δεν μπορώ να δεχθώ τη διάλυση της αριστεράς, γιατί θα χανόταν κάθε ελπίδα απέναντι στον συντηρητισμό και ακόμη χειρότερα, τον εξτρεμισμό», προσέθεσε.

Χαμηλή δημοτικότητα

Η απόφαση του Ολάντ είναι πρωτόγνωρη στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας, το ίδιο όμως θα μπορούσε να ειπωθεί και για τη δημοτικότητά του, η οποία, μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης, βρισκόταν σε ασύλληπτα χαμηλά επίπεδα. Αναγνωρίζοντας ότι το παιχνίδι είναι χαμένο, ο Γάλλος πρόεδρος προτίμησε να αποσυρθεί με αξιοπρέπεια, παρά να δώσει μια μάχη εξευτελιστική για τον ίδιο και διαλυτική για την παράταξή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!