Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Οκτώβριο «έδειξε» ο Τσίπρας για τις εθνικές εκλογές
[Η Καθημερινή]: Οκτώβριο «έδειξε» ο Τσίπρας για τις εθνικές εκλογές

[Η Καθημερινή]: Οκτώβριο «έδειξε» ο Τσίπρας για τις εθνικές εκλογές

Εκ νέου θέση για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών πήρε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, επαναλαμβάνοντας την πάγια τοποθέτησή του πως αυτές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο. «Να μην προσδοκούν ότι θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές», ήταν συγκεκριμένα η αναφορά του, συνδέοντάς τη μάλιστα με μια σφοδρή επίθεση στη Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε εν γένει για «πολιτική απάτης».

Η ομιλία του κ. Τσίπρα είχε άλλωστε ως βασικό πυλώνα την αποδόμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του. Χαρακτηριστική η αναφορά του στη μη περικοπή των συντάξεων, για την οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. πως «αγωνίστηκε προσωπικά, παρακαλώντας Βρυξέλλες και Βερολίνο να μη συναινέσουν στην πρόθεσή μας να ακυρώσουμε το μέτρο», προσθέτοντας ότι «τελικά, ήρθε και η ακύρωση των περικοπών για το 2019, η οποία μάλιστα συνέπεσε με την αύξηση σε 620.000 συντάξεις από την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νέου ασφαλιστικού, που επίσης πολέμησε με σθένος η Δεξιά».

Ο χαρακτηρισμός της Ν.Δ. ως «Δεξιάς» είναι επίσης κάτι που δεν μπορεί να διαφύγει την προσοχή, καθώς συνδέεται άμεσα με το δίπολο που επιθυμεί να στήσει ο πρωθυπουργός ενόψει εκλογών, εμφανιζόμενος ο ίδιος ως ο «προοδευτικός πόλος» έναντι της «συντήρησης».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!