Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: ΟΗΕ: 128 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στη φετινή 73η σύνοδο
[Η Καθημερινή]: ΟΗΕ: 128 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στη φετινή 73η σύνοδο

[Η Καθημερινή]: ΟΗΕ: 128 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στη φετινή 73η σύνοδο

Στη Νέα Υόρκη αναμένονται 184 αρχηγοί κρατών και 44 αρχηγοί κυβερνήσεων για την εβδομάδα υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πρόκειται για μία από τις πλέον μαζικές από απόψεως συμμετοχής ηγετών Γενικές Συνελεύσεις και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, ο Αντόνιο Γκουτέρες έχει προγραμματίσει 70 συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ενώ θα λάβει μέρος σε συνολικά 40 εκδηλώσεις.

Αν και η συζήτηση στη Γενική Συνέλευση ξεκινά την Τρίτη, τη Δευτέρα αρχίζουν οι πολλές συναντήσεις υψηλού επιπέδου.

Οι δύο πρώτες εκδηλώσεις με πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τους στόχους του 2030, θα γίνουν τη Δευτέρα. Η πρώτη εστιάζεται στη στρατηγική για τη νεολαία (στο πλαίσιο της στρατηγικής του «Νεολαία 2030» ο κ. Γκουτέρες θα κηρύξει την έναρξη της πρωτοβουλίας του «Απεριόριστη Γενιά». Η δεύτερη αφορά στη χρηματοδότηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης 2030 (θα συμμετάσχει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ).

Η εκδήλωση που συγκεντρώνει φέτος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη – Νέλσον Μαντέλα, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, την οποία θα προσφωνήσει σχεδόν το σύνολο των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!