Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Τα οφέλη της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας
[Η Καθημερινή]: Τα οφέλη της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας

[Η Καθημερινή]: Τα οφέλη της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας

Η χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας αντί της παραδοσιακής συμβάλλει ώστε να μη χάσει κάποιος τα δόντια του λόγω περιοδοντίτιδας, σύμφωνα με νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Η 11ετής μελέτη, με επικεφαλής τον δρα Βινάι Πιτσίκα του Πανεπιστημίου του Γκράιφσβαλντ, έγινε δειγματοληπτικά σε 2.819 ενηλίκους και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Periodontology της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας.

Από τους συμμετέχοντες, ηλεκτρική οδοντόβουρτσα χρησιμοποιούσε το 18% στην αρχή της έρευνας και το 37% στο τέλος της, ύστερα από 11 χρόνια.

«Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, όμως λίγες μελέτες έχουν ελέγξει την αποτελεσματικότητά τους σε βάθος χρόνου. Η έρευνα μας αναδεικνύει τα συγκριτικά οφέλη της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας για τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής και την επιβράδυνση της περιοδοντίτιδας», ανέφερε ο δρ Πιτσίκα.

Οσοι έκαναν χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας είχαν κατά μέσον όρο 20% μικρότερη απώλεια δοντιών σε σχέση με τους χρήστες παραδοσιακής οδοντόβουρτσας.

Τα οφέλη ήγαν ελαφρώς μεγαλύτερα για όσους χρησιμοποιούσαν ηλεκτρική οδοντόβουρτσα τακτικά (τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα). Επίσης το όφελος ήταν πιο ορατό σε όσους δεν είχαν περιοδοντίτιδα, ή είχαν ήπια μορφή της, και όχι σε όσους είχαν σοβαρή περιοδοντίτιδα.

Η περιοδοντίτιδα καταστρέφει σταδιακά το οστό που περιβάλλει το δόντι, με συνέπεια την απώλειά του. Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, σύμφωνα με τη μελέτη, βοηθάει τα δόντια να παραμένουν καλύτερα στερεωμένα στα ούλα και στα οστά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!