Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Με οδηγό την Τζίνα Μπαχάουερ, βραβευμένοι σολίστ παρουσιάζουν την τέχνη τους
[Η Καθημερινή]: Με οδηγό την Τζίνα Μπαχάουερ, βραβευμένοι σολίστ παρουσιάζουν την τέχνη τους

[Η Καθημερινή]: Με οδηγό την Τζίνα Μπαχάουερ, βραβευμένοι σολίστ παρουσιάζουν την τέχνη τους

Αλλη μία ευκαιρία για νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες –σε μια δύσκολη εποχή– δίνεται μέσα από το καθιερωμένο, σεβαστό και με κύρος 10ο Φεστιβάλ Gina Bachauer. Θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Κέρκυρα από τις 25 ώς τις 27 Αυγούστου στον φιλόξενο χώρο της ιστορικής Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας ως μία σημαντική από κάθε άποψη (παιδευτική, καλλιτεχνική, αισθητική) δραστηριότητα του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer. Είναι ένα γεγονός που στη σύντομη διάρκειά του, αλλά με πυκνή ώσμωση, φέρνει κοντά διαφορετικές γενιές μουσικών, με πρόκριμα την αριστεία, με οδηγό την ευκαιρία και με γενική παράμετρο τη συνέργεια ανάμεσα σε πνευματικούς και χαρισματικούς ανθρώπους.

Είναι πράγματι συγκινητικό να σκεφθεί κανείς ότι το εκπαιδευτικό όραμα της μεγάλης πιανίστριας Τζίνας Μπαχάουερ επιζεί και ευδοκιμεί σε δύσκολες –για την πνευματική παιδεία– εποχές.

«Το Φεστιβάλ Gina Bachauer-Συναντήσεις Νέων Σολίστ και Συνόλων, συμπληρώνοντας φέτος δέκα χρόνια από την ίδρυσή του, μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και υπερήφανους, γνωρίζοντας ότι, παράλληλα με τις άλλες ετήσιες διοργανώσεις του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer, δίνει κάθε καλοκαίρι την ευκαιρία σε βραβευμένους νέους σολίστ να παρουσιάσουν την τέχνη τους στο πλαίσιο ενός θεσμού, που με τα χρόνια έχει αποκτήσει πολλούς καλούς φίλους και υποστηρικτές», λέει ο Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας, πρόεδρος του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer και του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου C.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!