Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Με οδηγό τη «Σχεδία» της, υποψήφια στον Δήμο Αθηναίων
[Η Καθημερινή]: Με οδηγό τη «Σχεδία» της, υποψήφια στον Δήμο Αθηναίων

[Η Καθημερινή]: Με οδηγό τη «Σχεδία» της, υποψήφια στον Δήμο Αθηναίων

«Θέλω να μου υποσχεθείς κάτι», είπε η κ. Δήμητρα Πιάγκου στον Παύλο Γερουλάνο στην εκδήλωση παρουσίασης των νέων υποψηφίων του συνδυασμού του. Ο ενικός που χρησιμοποίησε είναι «μητρικός», τον επιτρέπουν τα χρόνια και η αγρίως απίθανη ζωή της. Οσα έχει δει και ζήσει. «Θέλω να πάψουν τα πεζοδρόμια να είναι σπίτι για κάποιους. Να πάψουν τα χαρτόκουτα να είναι το κρεβάτι τους. Να πλαισιωθούν οι άνθρωποι από επιστήμονες που θα τους δώσουν πάλι πίστη στη ζωή, στον εαυτό τους, που θα τους κάνουν να αποκτήσουν πάλι ελπίδα».

Η πρόταση στην 67χρονη Δήμητρα Πιάγκου, πωλήτρια του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», να κατέβει υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθηναίων, είναι το τελευταίο απίθανο «γύρισμα» στο roller coaster που υπήρξε η ζωή της. Οταν πριν από μερικά χρόνια είχε βρεθεί να κοιμάται στον δρόμο, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μια μέρα θα της δινόταν η ευκαιρία να συμβάλει από θέση ευθύνης στο θέμα των αστέγων της πόλης. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι τρίτης κατηγορίας, είναι άνθρωποι σαν κι εμάς. Υποφέρουν περισσότερο από εμάς».

Η κ. Πιάγκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Στα 21 της διαγνώσθηκε με καρκίνο στο στήθος, γεγονός που καταχώνιασε οριστικά τα σχέδιά της να γίνει φιλόλογος. Εργάστηκε για χρόνια ως ιδιωτική υπάλληλος, όταν της παρουσιάστηκε η ευκαιρία να ανοίξει μια δική της δουλειά, ένα καθαριστήριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!