Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Οχι» της Βρετανίας για τα 40 δισ. του Brexit
[Η Καθημερινή]: «Οχι» της Βρετανίας για τα 40 δισ. του Brexit

[Η Καθημερινή]: «Οχι» της Βρετανίας για τα 40 δισ. του Brexit

Δεν αναγνωρίζουμε τον λογαριασμό των 40 δισ. ευρώ για το Brexit, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Η βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph σε δημοσίευσή της ανέφερε ότι η Βρετανία είναι διατεθειμένη να πληρώσει έως 40 δισ. ευρώ για τον διακανονισμό των οικονομικών της υποχρεώσεων στο πλαίσιο του Brexit, επικαλούμενη τρεις ανώνυμες πηγές με γνώση της διαπραγματευτικής στρατηγικής της χώρας. Tην ίδια στιγμή, η εφημερίδα Guardian ανέφερε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψε την ιδέα της καταβολής ποσού έως 40 δισ. ευρώ για τη διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων της χώρας στο πλαίσιο του Brexit.

«Σε ό,τι αφορά το ποσό, δεν το αναγνωρίζω», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέι μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Η πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στην επιστολή της για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται να συζητήσουν μια δίκαιη διευθέτηση των δικαιωμάτων μας και των υποχρεώσεών μας ως κράτους-μέλους της Ε.Ε.».

Παράλληλα, σε μιαν άλλη εξέλιξη, το 61% των Βρετανών ψηφοφόρων αποδοκιμάζει τον χειρισμό των διαπραγματεύσεων του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ενωση από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ORB International, καταγράφοντας άνοδο της δυσαρέσκειας κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες σε διάστημα δύο μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!